Színtanácsadás - színkendők

Színtípus kisokos

Kíváncsi vagy arra, hogyan tudod Te magad is eldönteni, hogy egy adott színű ruhadarab az arcod közelében megfelelő-e vagy sem? Olvasd el tanácsaimat:

1. Ha olyan színű a ruha az arcod közelében, ami a színtípusodnak megfelelő, akkor smink nélkül is üde és ragyogó lesz a tekinteted, eltűnnek a szem alatti karikák, friss lesz az arcod. Ha nem a saját színtípusodnak megfelelő színű ruhát viselsz az arcod közelében, akkor a bőröd elszíneződik, a szemed alatti karikák, a fáradtság sokkal látványosabbak lesznek. Ezért azt tanácsolom, hogy reggel előbb öltözz fel és csak utána sminkelj.

2. Ha azt látod, hogy az arcod „besárgul” az épp viselt ruhadarabtól, akkor az azt jelenti, hogy a hideg típusod ellenére meleg típusú ruhát vettél fel. Ha azt látod, hogy az arcod szürkés, a szemed alatti karikák még inkább kirajzolódnak, akkor valószínűleg a meleg színtípusod ellenére hideg típusú ruha van rajtad.

3. Ha felső ruházatot vásárolsz, lehetőleg azt is smink nélkül tedd, hiszen a smink (főleg, ha nem is a színtípusodnak egyébként megfelelő) teljesen elviheti más irányba a természetes színeidet, ezáltal azt, hogy smink nélkül melyek azok a színek, amelyek igazán előnyösek számodra.

4. Hidd el, ruhát/ékszert mindig a természetes színeidnek megfelelően kell választani, utána pedig erre a megfelelő sminkkel, hajszínnel még inkább rá lehet erősíteni.

5. Tesztelt a rúzsokat (lehetőleg természetes fénynél). Ha úgy látod, hogy a narancsos, korallos árnyalatok állnak igazán jól, akkor valószínűleg meleg színtípusba tartozol. Ha inkább a bogyós gyümölcsök, a mályva, az, amit el tudsz képzelni magadon, akkor inkább a hideg típusba tartozol. Ha az látod, hogy nem erős neked a klasszikus piros, akkor valószínűleg tél (tehát hideg) típus vagy. Ha az arcod elbírja az intenzívebb színeket is, akkor valószínűleg az élénk típusúak táborát erősíted.

@Tereza via Twenty20

6. Az ékszerek beszédesek tudnak lenni. Ha úgy érzed, hogy az arany (és annak különböző árnyalatai, kivéve a fehérarany) a Te színed, esetleg jól mutatnak rajtad a fa, barna bőr ékszerek, akkor valószínűleg meleg színtípusba tartozol. Ha az ezüst (matt vagy csillogó, fehérarany, platina), ami igazán ütős rajtad, akkor a hideg típusúak közé tartozol.

@ryanmoreno via Twenty20

7. Ha az emberek Téged látnak a ruhában és nem a ruhát rajtad, akkor ezt azt jelenti, hogy jól választottad meg a természetes színeidnek megfelelő színeket. Az élénk típusú emberek bátran viselhetnek élénk, telt színű ruhákat, nem lesz sok rajtuk. Az ősz típusú emberek nyugodtan hordhatják a barna, a keki különböző árnyalatait, ők azok, akiknek ezek a színek teljes mértékben jól állnak. A nyár típusúak tudhatják magukénak a finom, tört színeket, a tavasz típusúak pedig az üde, friss virágokra emlékeztető színösszeállításokat.

Ne feledd, ha a megfelelő színeket viseled, akkor a megjelenésed természetes, magabiztos lesz, hiszen tudod, hogy olyan színű ruhadarabok vannak rajtad, amelyek garantáltan a Te színtípusodat tükrözik és ezáltal jól is érzed magad bennük.

Ha úgy érzed, hogy ezek után szeretnéd megtudni, hogy mi a Te színtípusod és szeretnéd tudni, hogy melyek a legelőnyösebb színek, színösszeállítások az arcod közelében, akkor keress bátran és egy kendős színteszt segítségével kiderítjük.

Oszd meg, ha tetszett!

Ezek is érdekelhetnek