Állatminták az öltözködésben – 3. rész (tyúklábminta)

Ahogy beléptünk az őszi-téli időszakba a boltok polcain érezhetően egyre több lett az állatmintás ruhadarab. Ha megfigyeltétek mind a tavasz-nyári, mind az őszi-téli időszaknak megvan a jellegzetes mintázata. A tavasz-nyári időszakban egyértelműen a virágos, pöttyös, hullámos ruhadarabok a jellemzőek, míg az őszi-téli időszakban a különféle állatminták (leopárd, zebra, tyúkláb), a csíkok, a kockák 

Az állatminták közül a legnépszerűbb, leggyakrabban használt minta a leopárd, a zebra, illetve a tyúklábminta. Messziről nézve a leopárd inkább a nagyobb pöttyökhöz, a zebra egyértelműen inkább a csíkokhoz, míg a tyúkláb a kockákhoz hasonlít. 

Ha a klasszikus tyúklábmintát képzeljük magunk elé, akkor ez a mintázat egyértelműen a hideg színtípusú embereknek, és azon belül is inkább az tél típusnak kedvez, hiszen elég nagy a kontraszt a fekete-fehér tyúklábak között és az ilyen jellegű, erős kontrasztokat a tél típusúak tudják igazán jól viselni, a nyaraknak már egy kicsit sok. Az archoz közel, illetve nagy felületen tehát érdemes inkább a hideg típusoknak viselni, azonban az arctól távol a meleg típusok is simán beilleszthetik ruhatárukba. A nyarak esetében érdemes a klasszikus fekete-fehéret egy kicsit árnyalni és inkább törtfehér-szürke, szürke-fekete, vagy akár rózsaszín-mályva mintázatot keresni. 

Az első montázson is próbáltam jól láthatóvá tenni a különbséget, míg az első sorban a hideg típusoknak kedvező tyúkláb, addig az alsó sorban a meleg típusoknak kedvező színek vannak. Látszik, hogy a felső sorban egyértelműen a fekete-fehér, szürke-fekete árnyalatok dominálnak, az alsóban pedig megjelennek a barnák, a sárgák és a zöldek is.

Aki nem szeretné nagyobb felületen hordani, bátran használja kiegészítőként, ehhez ötleteket, a második montázson találtok.

Amennyiben kíváncsi vagy, hogy Neked melyik outfit lenne a legelőnyösebb, hordanád a leopárd mintát, de nem tudod, hogyan kezd hozzá, akkor keress bátran ITT.

Oszd meg, ha tetszett!

Ezek is érdekelhetnek