Állatminták az öltözködésben – 1. rész (leopárd minta)

Ahogy beléptünk az őszi-téli időszakba a boltok polcain érezhetően egyre több lett az állatmintás ruhadarab. Ha megfigyeltétek mind a tavasz-nyári, mind az őszi-téli időszaknak megvan a jellegzetes mintázata. A tavasz-nyári időszakban egyértelműen a virágos, pöttyös, hullámos ruhadarabok a jellemzőek, míg az őszi-téli időszakban a különféle állatminták (leopárd, zebra, tyúkláb), a csíkok, a kockák 

Az állatminták közül a legnépszerűbb, leggyakrabban használt minta a leopárd, a zebra, illetve a tyúklábminta. Messziről nézve a leopárd inkább a nagyobb pöttyökhöz, a zebra egyértelműen inkább a csíkokhoz, míg a tyúkláb a kockákhoz hasonlít. 

Ha a klasszikus leopárd mintát képzeljük magunk elé, akkor ez a mintázat egyértelműen a meleg színtípusú embereknek, és azon belül is inkább az ősz típusnak kedvez. (A klasszikus pl. az első montázs 1. fotója.) Az archoz közel, illetve nagy felületen érdemes inkább a meleg típusoknak viselni, azonban az arctól távol a hideg típusok is simán beilleszthetik ruhatárukba. Az első montázson jól is látszik, hogy míg a felső sor egyértelműen a meleg színeket jelképezi (a leopárdot sokszor barnával, bézzsel, neutrális színekkel szokták párosítani), addig az alsó sor már akár a hideg típus ruhatára is lehet, ha felülre pl. farmeringet, lila pulcsit, vagy szürke blézert vesz fel.

Aki nem szeretné nagyobb felületen hordani, bátran használja kiegészítőként, ehhez ötleteket, a második montázson találtok.

Amennyiben kíváncsi vagy, hogy Neked melyik outfit lenne a legelőnyösebb, hordanád a leopárd mintát, de nem tudod, hogyan kezd hozzá, akkor keress bátran ITT.

Oszd meg, ha tetszett!

Ezek is érdekelhetnek