stíusos öltözködés

Hogyan találd meg az egyéni stílusodat?

Ahhoz, hogy megtaláljuk és fejleszteni tudjuk a saját stílusunkat, ismernünk kell önmagunkat. Nézzük, hogyan is fogjunk ehhez hozzá:

1. Ismerd meg és tanulmányozd az alakod

Homokóra, téglalap, alma, körte, fordított háromszög, stb? Ahhoz, hogy meghatározd, hogy mely alkattípusba tartozol, tanulmányozd alaposan testedet a tükörben. Széles a vállad, szépen ívelt a derekad, kicsi a melled, hosszúak a lábaid, milyen a vállad-csípőd aránya, a felső vagy az alsó testrészed a hosszabb? Rengeteg kérdés, amire mind tudnod kell a választ. Mely testrészedre vagy hízékony? Hasra hízol (valószínűleg alma testalkatú vagy), fenékre, combra hízol (valószínűleg homokóra, vagy körte)? Nézz meg mindent alaposan, akár kérj meg valakit, hogy egy mérőszalaggal segítsen a mérésben.

2. Legyen egy jelképed, egy darab, ami jellemző az öltözékedre, Rád

Lehet ez egy rúzs, egy parfüm, egy bross, egy jellegzetes körömlakk, egy táskafazon, egy napszemüveg. Bármi, ami minden stílusú ruhádhoz illeszthető és kifejez Téged.

3. Ruházz be olyan darabokba, amiket biztos, hogy sokáig viselni tudsz

Fontos a kapszulagardrób kialakítása. Az olyan daraboké, amelyek lehet, hogy drágábbak, de tartósabbak, jó minőségűek, jól kombinálhatóak egymással. Kezd a fehérneművel!

4. Legyen saját stílusikonod, csinálj a Pinteresten saját moodboardot

Keress olyan hírességeket, akinek tetszik a stílusa. Less el apróságokat. Csinálj magadnak a Pinteresten saját tablót, ahol követheted, hogyan kombinálják egymással a neked tetsző darabokat. Légy kreatív.

5. Ismerd fel, hogy mit nem szeretsz, miben nem érzed jól magad

Igen, mindenkinek vannak olyan színek, fazonok, amit biztos, hogy nem venne fel magára. Mert nem tetszik, mert nem érzed benne jól magad, mert kellemetlen, mert sápaszt, mert nem szereted ezt az anyagot, stb. Ezeket ne is erőltesd. Ha nem érzed benne jól magad, nem kell hordanod azért, mert éppen ez a divat és másokon is ezt látod.

6. Találd meg azt a színt, ami a legjobban illik hozzád

Bizonyára neked is vannak kedvenc színeid, de nem biztos, hogy ezek ugyanazok a színek, amelyek a legelőnyösebbek számodra a színtípusod szerint. Ruházz be egy színtanácsadásba. A stílusos öltözködés alapja, hogy tisztában legyél azzal, hogy mely színtípusba tartozol és ennek megfelelően, melyek azok a színek, amelyek a legelőnyösebbek számodra és melyek azok, amelyeket inkább jobb, ha távol hordasz az arcodtól. Hidd el, hogy megéri. Ez legyen az első lépésed.

Oszd meg, ha tetszett!

Ezek is érdekelhetnek