Milyen színeket viseljünk ősszel tavasz, illetve nyár típusként?

Amikor átlépünk az őszbe és megjelennek a boltok polcain is az őszi időszakra szánt ruhák, érezhetően egy másmilyen színvilágba lép be a kínálat. A korábbi virágos, világos, élénk színű, nyarat idéző ruhadarabok helyett kikerülnek az őszi természetre jellemző harsányabb, erőteljesebb, mélyebb színek, mint az arany, a narancs, a terrakotta, a mustár, a zöld, a barna különböző árnyalatai, a keki, a földszínek és még sorolhatnám.

Nincs is ezzel semmi probléma, hiszen ez a természet körforgása is, viszont mit tegyünk akkor, ha tavasz, illetve nyár típusú emberként szeretnénk ősszel beszerezni egy pár színhelyes, új darabot? 

Tavasz típusként:

Mondhatni szerencsésebb helyzetben van az ember, hiszen ugyanúgy meleg árnyalatú színekről beszélhetünk, mint ősz típusként. A tavasz vibráló élénk színeinek sötétebb, mélyebb, aranylóbb árnyalatai megtalálhatóak az őszi palettán. 

Nyugodtan vegyíthetőek az élénk tavaszi árnyalatok az ősz színeivel, gyönyörű egységet lehet alkotni pl. a napsárgával és a rozsdabarnával, a fűzölddel és a csokibarnával, vagy akár a barackkal és a gesztenyebarnával is.

Nyár típusként:

Érdemes a lágy nyári színek között keresgélni, amelyek remekül mutatnak az ősz különböző árnyalataival. Ha a hűvösebb színek irányába vesszük az irányt, akkor pedig remek kontrasztot lehet kialakítani a meleg őszi árnyalatokkal. Nyár típusként azért érdemes odafigyelni arra, hogy arc közelében előnyösebbek a hideg árnyalatok és az őszi színeket inkább deréktól lefelé, vagy kiegészítőként alkalmazzuk. 

Amennyiben elakadtál és úgy érzed, hogy segítségre van szükséged, akkor keress bátran ITT

Oszd meg, ha tetszett!

Ezek is érdekelhetnek