Állatminták az öltözködésben – 2. rész (zebra minta)

Ahogy beléptünk az őszi-téli időszakba a boltok polcain érezhetően egyre több lett az állatmintás ruhadarab. Ha megfigyeltétek mind a tavasz-nyári, mind az őszi-téli időszaknak megvan a jellegzetes mintázata. A tavasz-nyári időszakban egyértelműen a virágos, pöttyös, hullámos ruhadarabok a jellemzőek, míg az őszi-téli időszakban a különféle állatminták (leopárd, zebra, tyúkláb), a csíkok, a kockák 

Az állatminták közül a legnépszerűbb, leggyakrabban használt minta a leopárd, a zebra, illetve a tyúklábminta. Messziről nézve a leopárd inkább a nagyobb pöttyökhöz, a zebra egyértelműen inkább a csíkokhoz, míg a tyúkláb a kockákhoz hasonlít. 

Ha a klasszikus zebra mintát képzeljük magunk elé, akkor ez a mintázat egyértelműen a hideg színtípusú embereknek, és azon belül is inkább az tél típusnak kedvez, hiszen elég nagy a kontraszt a fekete-fehér csíkok között és az ilyen jellegű kontrasztokat a tél típusúak tudják igazán jól viselni, a nyaraknak már egy kicsit sok. Az archoz közel, illetve nagy felületen tehát érdemes inkább a hideg típusoknak viselni, azonban az arctól távol a meleg típusok is simán beilleszthetik ruhatárukba. A nyarak esetében érdemes a klasszikus fekete-fehéret egy kicsit árnyalni és inkább törtfehér-szürke, szürke-fekete mintázatot keresni. 

Az első montázson jól is látszik a különbség a fekete-fehér és a szürke-fekete között hatása között, míg a piros-fehér csíkozás a piros nadrággal inkább a hideg, míg a barna nadrággal inkább a meleg típusoknak kedvez.

Aki nem szeretné nagyobb felületen hordani, bátran használja kiegészítőként, ehhez ötleteket, a második montázson találtok.

Amennyiben kíváncsi vagy, hogy Neked melyik outfit lenne a legelőnyösebb, hordanád a leopárd mintát, de nem tudod, hogyan kezd hozzá, akkor keress bátran ITT.

Oszd meg, ha tetszett!

Ezek is érdekelhetnek