Így vásárolj tavasszal és nyáron, ha tél típusú vagy

Ahhoz, hogy az öltözetünk a számunkra legjobb, legelőnyösebb legyen – a megfelelő szabásokvonalak, formák megtalálása mellett – érdemes komoly hangsúlyt fektetnünk a színek kiválasztására.

A tél típusú emberek külső jellemzői általában a sötétebb, vagy hamvasabb hajszín (nem aranyló árnylatú), sötétebb árnyalatú, vagy éppen világító színű szemek (amelyek erős kontrasztot képeznek a hajszínnel és a bőrszínnel), sötétebb árnyalatú, jól barnuló, vagy éppen a fehér „Hófehérke” típusú bőrszín, amely szintén erős kontrasztban áll a hajjal és a szemmel. 

Éppen ezért teleknek a legelőnyösebbek a hideg, élénk (telített) vagy éppen sötétebb árnyalatok. Kifejezetten jól állnak nekik pl. a sötétlila, pink, magenta, mélybordó, fekete, citromsárga, piros árnyalatok. Ezekben fognak ragyogni, ezek emelik ki a természetes szépségüket. Ezek viszonyulnak jól a bőrükhöz, tesznek hozzá a megjelenésükhöz.

Mivel tavasszal és nyáron nagyon sok ilyen színű ruhát kapni a boltokban (a meleg, élénk tavaszi árnyalatok mellett), így azok, akik a tél színtípusba tartoznak, igazán nem panaszkodhatnak ilyenkor a boltok kínálatára. Az évszaknak megfelelően előtérbe kerülnek a virágos, mintás ruhák is, amelyek hideg és élénk árnyalatai kifejezetten előnyösek a tél típusúak számára. A kontrasztos minták előnyösek a típus számára, hiszen kiemelik a típus bőr és hajszínét, megőrzik erőteljes megjelenésüket.

Ne feledd, az öltözködés mindig egy kísérlet, hogy megtaláljuk a számunkra legelőnyösebb darabokat. Ne félj használni a színeket és a mintákat. 

Ha esetleg elakadtál ITT tudsz tőlem segítséget kérni.

Oszd meg, ha tetszett!

Ezek is érdekelhetnek