Így vásárolj tavasszal és nyáron, ha ősz típusú vagy

Ahhoz, hogy az öltözetünk a számunkra legjobb, legelőnyösebb legyen – a megfelelő szabásokvonalak, formák megtalálása mellett – érdemes komoly hangsúlyt fektetnünk a színek kiválasztására.

Az ősz típusú emberek külső jellemzői általában a sötétebb, aranyló árnylatú barna, vagy vörös hajszín, sötét (legtöbb esetben barna) szem, sötétebb, olívás árnyalatú, jól barnuló bőrszín.

Éppen ezért az őszöknek a legelőnyösebbek a meleg, lágy (telítetlen) vagy éppen a sötétebb árnyalatok. Kifejezetten jól állnak nekik pl. a lazac, gesztenyebarna, kávébarna, terrakotta, olívazöld, keki, mustár árnyalatok. Ezekben fognak ragyogni, ezek emelik ki a természetes szépségüket. Ezek viszonyulnak jól a bőrükhöz, tesznek hozzá a megjelenésükhöz.

Mivel tavasszal és nyáron nagyon kevesebb ilyen árnyalatú ruhát kapni (az ősz típusúak leginkább ősszel tobzódhatnak a boltok kínálatában), így az őszöknek érdemes odafigyelni a színválasztásra. Azért a boltokban sok esetben ilyenkor is fellelhető a lazac, a terrakotta, a narancs, ami kiváló választás lehet nekik. A megfelelő színű darabot bátran kombinálhatják pl. meleg tavaszi árnyalatokkal. A virágos, mintás, kontrasztos ruhák esetében is érdemes törekedniük az őszi, meleg hatású összképre. 

Ne feledd, az öltözködés mindig egy kísérlet, hogy megtaláljuk a számunkra legelőnyösebb darabokat. Ne félj használni a színeket és a mintákat. 

Ha esetleg elakadtál ITT tudsz tőlem segítséget kérni.

Oszd meg, ha tetszett!

Ezek is érdekelhetnek