Az egyberuhák varázsa

A nagy nyári melegben szinte nincs is praktikusabb ruhadarab, mint az egyberuha. Rengeteg fajtája létezik akár a hosszát nézzük (mini, térdig érő, midi, maxi…), akár a vállmegoldást (pántnélküli, ujjatlan, rövidujjú, háromnegyedes ujjú…), akár a szabását (alakkövető, egyenes vonalú, átlapolt, oversize..). Lehet ingruha, trikóruha, strandruha, lágyesésű maxiruha.. 

Az egyberuhákban az a jó, hogy minden testalkat megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet és legideálisabbat. Szabásától, anyagától függően gyakorlatilag a nyár teljes időtartama alatt viselhető, hiszen megállja a helyét a strandon, a városban, de akár egy esküvőn is.

Mire figyelj az egyberuhák kiválasztásánál?

  • Fontos, hogy a magasságodnak megfelelő hosszúságú ruhadarabot válassz. Ha alacsony vagy, a hosszított fazonok könnyen összenyomhatnak (főleg, ha lenge, oversize darabot választasz). Ugyanez a probléma lehet, a nagyléptékű, látványos mintás ruhákkal is. 
  • Igyekezz a testalkatodnak megfelelő szabásvonalat választani. Egy jó ruhával könnyen kiemelheted előnyös testrészeidet és elterelheted a figyelmet arról, amit kevésbé szeretnél megmutatni.
  • Ha széles a vállad, nagy a melled, ne válassz pántnélküli, vagy spagettipántos darabokat, mert ez a felsőtestet még inkább erősíteni fogja optikailag. Maradj inkább az ujjatlan (trikóujjú) vagy rövidujjú daraboknál.
  • Ha erős vagy hastájékon érdemes olyan darabokat választani, amelyek mell alatt húzottak, tunika fazonnal rendelkeznek.
  • Ha széles a csípőd, vastag a combod, kerüld a minit és az erősen test vonalát követő darabokat. 
  • Játssz a színekkel és a mintákkal. Ha a felsőtested szélesebb, mint az alsótested, akkor a ruha felül legyen egyszínű és alul mintás, csíkos, stb. Ha az alsótested a hangsúlyosabb, akkor pont fordítva.
  • Az oversize darabok kevés embernek állnak jól, ha mégis emellett döntesz, akkor érdemes pl. egy övvel kihangsúlyozni a derekat. 
  • Az átlapolós ruhák szinte minden testalkatnak előnyösek, mert jótékonyan elrejtik a pocakot, előnyös dekoltázst varázsolnak a viselőjének és szépen követik a test vonalát.

Ha még mindig gondban vagy azzal, hogy megtaláld számodra a legelőnyösebbet, akkor keress ITT és együtt megtaláljuk.

Oszd meg, ha tetszett!

Ezek is érdekelhetnek