Hogyan viseljük a virágos mintákat?

Ahogy egyre növekszik a napos órák száma, egyre több helyen jelenik meg a boltokban a tavaszi-nyári sláger minta, a virág. 

Virágmintával szinte bármelyik ruhadarab eladható, gyakorlatilag állandó megjelenése van a nyári ruhákon, felsőkön, kimonókon, visszaköszön a könnyed len nadrágokon, szoknyákon, de akár a cipőkön, táskákon is.

Ha szeretnél Te is virágmintába borulni az év ezen időszakában, akkor adok néhány tippet, hogyan tudod ezt a számodra legelőnyösebb módon megtenni:

  1. Kombináld egyszerű, egyszínű kiegészítőkkel. Ha az öltözékedben a virágminta van hangsúlyban, érdemes egyszerűbb kiegészítőket választani hozzá. Pl. ha nagy felületen szerepel a ruhádon a virág, akkor válasz egyszerű táskát, cipőt, hogy ne legyen túl sok, túl erőteljes a megjelenésed.
  2. Ha a mintán van a hangsúly a ruhádon, akkor a szabása ne legyen bonyolult, fodros, rátétes, csipkebetétes, stb. Törekedj az egyszerű szabásvonalakra, hiszen az a lényeg, hogy a minta jól érvényesüljön, nem pedig az, hogy túl erőteljes legyen a megjelenésed.
  3. Kísérletezz a színekkel, próbálgasd milyen színösszeállítások tetszenek. Ha a virágminta egyszínű (tehát nem színes virágokból áll a ruhád, hanem pl. csak sárgából), akkor válassz nyugodtan kontrasztos színeket kiegészítőként (cipő, öv, táska, fülbevaló, stb.) Figyeld az összhatást. 

Ha a minta inkább a színes virágok összessége, akkor lehet, hogy érdemes inkább az egyszerűbb, egyszínűbb kiegészítők felé vinni az irányt. Olyan színeket is választhatsz, amely visszaköszön a mintádon. Így az összhatás nagyon harmonikus lesz.

  1. Figyeld a virágminták színének összhatását, nézd meg, hogy mely szín van összességében dominanciában benne. Általában a boltokban kevésbé lehet kapni csak hideg vagy csak meleg összetételű (mintás) ruhát, de az mindig látszik, hogy melyik vonal az erőteljesebb. Ha tisztában vagy a színtípusoddal az arcod közelében érdemes olyan színösszhatású darabot választani, amely megfelel annak.
  2. Mindig a testalkatodnak megfelelő ruhadarabokat/mintákat válassz. Ha alacsony vagy a nagy, színes virágok optikailag össze fognak nyomni. Ha valamely testrészedet erősíteni szeretnéd, akkor érdemes oda helyezni a nagyobb, színesebb virágokat, míg a tested erőteljesebb részére érdemes inkább egyszínű ruhadarabot választani. Így egyensúlyba kerülnek a mintás-nem mintás felületek.
  3. Mindig figyelj arra, hogy mi az, amiben jól érzed magad. Ha úgy érzed, hogy az adott virágminta nem a te stílusod, nem áll jól rajtad, akkor keress olyat, amiben jól érzed magad. Ne félj kísérletezni, találd meg számodra a legmegfelelőbb darabokat. Ne feledd, az öltözködés arról szól, hogy Te jól és magabiztosan érezd magad a ruháidban és ez látszódjon is rajtad. 

Ha úgy érzed, hogy elakadtál és segítségre van szükséged, akkor keress bátran ITT és megtaláljuk a számodra legelőnyösebb virágmintákat. 

Oszd meg, ha tetszett!

Ezek is érdekelhetnek