Tavaszi alapdarabok

Tavasszal a legtöbb emberben felébred a vágy, hogy egy kicsit felfrissítse, az évszaknak megfelelően aktualizálja a ruhatárát. Vannak olyan darabok, amelyek mindenki ruhatárának alapját képezhetik, jól kombinálhatóak egymással, ezáltal nem is kell vagyonokat költeni rájuk.

Nézzük, hogy melyek azok a darabok, amelyekkel tavasszal biztos, hogy nem lőhetünk mellé és nem hiányozhatnak a mi ruhatárunkból sem:

  1. Egyszerű fehér póló

Nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Jól kombinálható, hiszen használható farmerhez, szoknyához, blézerhez, bőrkabáthoz, pulóverhez egyaránt. Érdemes tartósabb anyagú, jobb minőségű darabot választani (akár többet is). A póló lehet V vagy kerek nyakkivágású, karcsúsított, vagy egyenes szabású, hófehér vagy melegebb árnyalatú, lényeg, hogy mindenki találja meg a stílusának, színtípusának, testalkatának a legmegfelelőbbet.

  1. Farmer

Senki ruhatárából nem hiányozhat a farmer. Ma már nagyon sok helyen hordható az üzleti viselet részeként is (pl. fehér inggel, zakóval történő kombinálás). Végtelen mennyiségű outfitet lehet vele összeállítani, attól függően, hogy éppen hova kell megjelenni. Magassarkúval nőiesebb, sneakerrel sportos és kényelmes, zakóval hivatalosabb, bőrkabáttal vagányabb. Fontos, hogy mindenki megtalálja a testalkatának legmegfelelőbb szabásvonalat, derékmagasságot, zsebméretet. Érdemes időt szánni a megfelelő darab megtalálására és drágább, tartósabb darabot választani, hiszen évekig remek alapja lehet az öltözékünknek. 

  1. Fehér ing

Az egyszerű fehér póló kicsit üzletiesebb, kevésbé sportos megjelenése. Ha sportosabb megjelenést szeretnénk kombinálható farmerrel, plisszírozott szoknyával és sneakerrel. Ha üzletiesebb vonalban gondolkodunk, akkor jöhet a ceruzaszoknya, a magassarkú, és az egyenes szabású, élére vasalt nadrág. Lazább az összhatás egy bőrdzsekivel, farmerkabáttal kombinálva, business jellegű lesz a blézerrel, zakóval. Itt is fontos, hogy mindenki megtalálja a testalkatának, színtípusának legmegfelelőbb darabot.

  1. Hosszú ujjú, vékony pulcsi/kardigán

Jól kombinálható, inkább a lazább, hétvégi megjelenés fontos kiegészítője lehet. A színe legyen színtípusnak megfelelő (tavaszoknak bézs, nyaraknak szürke, őszöknek barna, teleknek fekete). A nyakkivágása, hossza vegye figyelembe a testalkat vonalát (a vállakat, melleket, hasat, csípőt). 

  1. Átlapolós ruha/ingruha

Ebből a kétféle stílusú ruhából gyakorlatilag az összes testalkat megtalálja a számára legelőnyösebbet. Az átlapolós ruha jól elrejti a pocakot, előnyös a nagyobb mellel rendelkezőknek. Az ingruhával remekül lehet derekat hangsúlyozni/optikalilag karcsúsítani. A legelőnyösebb hossz leginkább a térdig érő, vagy a térd fölött pár centivel végződő. Hordható magassarkúval, loaferrel, balerinával, sneakerrel egyaránt.

  1. Sneaker

Fehér színben elegáns megjelenést kölcsönöz az összeállításnak. Bármilyen más színben feldobja a megjelenést. Kényelmes, hordható szoknyával, farmerral, rövidnadrággal egyaránt. 

  1. Farmerkabát/bőrkabát/ballonkabát

Kinek mi áll a legközelebb a stílusához, életviteléhez. A ballonkabátnál azért érdemes a színtípusnak megfelelőt választani, figyelembe venni a ruhatár többi darabjának a színét. A farmerkabát/bőrkabát inkább a lazább, sportosabb, vagányabb megjelenés része, míg a ballon nyugodtan felvehető egy plisszírozott szoknyához, magassarkúhoz is.

Ha kérdésed maradt a tavaszi alapdarabokkal kapcsolatban, vagy nem tudod, hogy merre induljál, akkor keress bátran ITT és segítek.

Oszd meg, ha tetszett!

Ezek is érdekelhetnek