Hogyan viseljük a tüllszoknyát?

Évek óta tartja magát a tüllszoknya divatja (emlékeztek még Carrie Bradshaw ikonikus tüllszoknyáira?), olyannyira, hogy most már simán felvehető, használható a hétköznapokban is. Korábban csak az esküvői ruha alapjaként, kiegészítőjeként, koszorúslányok ruhájaként jelent meg a tüll, ma már rengeteg boltban, sokféle színben, fazonban, méretben kapható (főleg így a tavasz-nyári időszakban). 

Ha szeretnél Te is szeretnéd a tüllszoknyát ruhatárad részévé tenni, akkor adok néhány tippet, hogyan tudod ezt a számodra legelőnyösebb módon megtenni:

  1. Ha egyszerűbb, hétköznapibb megjelenést szeretnél, akkor kombináld egyszerű, egyszínű ruhadarabokkal. (pl. viselj hozzá fehér pólót, egy farmerkabátot és egy sneakert).
  2. Elegánsabb alkalmakra jöhet a tüllszoknya mellé magassarkú, egy blézer, esküvőre akár egy visszafogottabb tüllruhát is választhatsz.
  3. Kísérletezz a színekkel, próbálgasd, hogy mely színösszeállítások tetszenek magadon. Ha erősebb, határozottabb megjelenést szeretnél, akkor nyugodtan válassz a szoknyádtól teljesen eltérő színű felsőt, ha szolidabb megjelenésre vágysz, akkor érdemes a szoknya színéhez passzítani a felső színét is. Figyeld, hogy melyikben érzed komfortosan magad.
  4. Nem kell, hogy a tüllszoknya mintás legyen, hiszen önmagában már a tüll anyag is feltűnő, jól látható. Ha mintás darabot választasz, könnyen sok lehet már az összhatás.
  5. A tüllszoknya színe bármilyen lehet, amiben Te jól érzed magad és bele tudod építeni a ruhatáradba, arra azonban figyelj, hogy felülre érdemes olyan színű darabot választani, amely megfelel a színtípusodnak.
  6. Mindig a testalkatodnak megfelelő ruhadarabokat válassz. A tüllszoknya a szabásából, méretéből, a felhasznált anyagmennyiségből adódóan optikailag megnövelheti a tested alsó részét. Figyelj a szoknya esésére (lágy esésű, vagy deréknál inkább buggyos, hagyma jellegű). A hosszú tüllszoknyák az alacsony termetűeket összenyomhatják.
  7. Ha nem akarod túl nagy felületen bevállalni a tüllszoknyát, keress kiegészítőket. Válassz egy szép hajpántot, övet, sálat, esetleg cipőt. Hidd el, egy tüll kiegészítő is gyönyörű kiegészítője lehet az megjelenésednek. 
  8. Mindig figyelj arra, hogy mi az, amiben jól érzed magad. Ha úgy érzed, hogy az adott szoknya, ruha nem a te stílusod, nem áll jól rajtad, akkor keress olyat, amiben jól érzed magad. Ne félj kísérletezni, találd meg számodra a legmegfelelőbb darabokat. Ne feledd, az öltözködés arról szól, hogy Te jól és magabiztosan érezd magad a ruháidban és ez látszódjon is rajtad. 

Ha úgy érzed, hogy elakadtál és segítségre van szükséged, akkor keress bátran ITT és megtaláljuk a számodra legelőnyösebb virágmintákat. 

Oszd meg, ha tetszett!

Ezek is érdekelhetnek