Hogyan viseljük a pöttyös mintás darabokat?

A pöttyös minta gyakorlatilag egész évben az alapját képezheti a ruhatárunknak. Aki nem szereti a harsány, színes mintákat, de valamilyen formában mégiscsak megtörné az egyszínű összképet, annak kiváló választás lehet egy-egy pöttyös ruhadarab, kiegészítő. 

A pöttyök abszolút megállják a helyüket az üzleti világban is, gondoljunk csak pl. az aprópöttyös selyemblúzokra sálgallérral. De kitűnő kiegészítői lehetnek a laza, hétvégi, nyaralós, vagy akár esküvős megjelenésnek is. 

Ha szeretnél Te is szeretnéd alkalmazni a pöttyöket a ruhatáradban, akkor adok néhány tippet, hogyan tudod ezt a számodra legelőnyösebb módon megtenni:

  1. Kombináld egyszerű, egyszínű ruhadarabokkal. Ha az öltözékedben a pöttyös minta van hangsúlyban, érdemes egyszínű ruhákat választani hozzá. (pl. ha a felsőd pöttyös, akkor jól mutat hozzá egy egyszínű nadrág, vagy szoknya).
  2. Kísérletezz a színekkel, próbálgasd, hogy mely színösszeállítások tetszenek magadon. A pöttyös darabok sok esetben két színben szoktak feltűnni, van az alapszíne a ruhadarabnak és rajta a pötty másmilyen színárnyalattal (tipikus kombináció a fekete alapon fehér pötty, vagy fordítva). 
  3. Ha erősebb megjelenést szeretnél, akkor nyugodtan válassz a pöttyös felsőhöz egy kontrasztos alsót, ha szolidabb megjelenésre vágysz, akkor a pöttyök színe visszaköszönhet a többi ruhadarabon. Figyeld mindig az összhatást. 
  4. Ha a mintán van a hangsúly a ruhádon, akkor a szabása ne legyen bonyolult, fodros, rátétes, csipkebetétes, stb. Törekedj az egyszerű szabásvonalakra, hiszen az a lényeg, hogy a minta jól érvényesüljön, nem pedig az, hogy túl erőteljes legyen a megjelenésed.
  5. Figyeld a pöttyök színének összhatását, nézd meg, hogy mely szín van összességében dominanciában benne. Általában a boltokban kevésbé lehet kapni csak hideg vagy csak meleg összetételű (mintás) ruhát, de az mindig látszik, hogy melyik vonal az erőteljesebb. Ha tisztában vagy a színtípusoddal az arcod közelében érdemes olyan színösszhatású darabot választani, amely megfelel annak.
  6. Figyelj arra, hogy milyen alkalomra szeretnéd használni az adott pöttyös ruhadarabot. Egy üzleti megbeszélésre nem biztos, hogy a legelőnyösebb az óriás pöttyökkel ellátott blézer vagy blúz. Ha üzleti megjelenéshez használod, mindig kicsi pöttyös mintás darabokat válassz. A hétvégi, laza szettekhez pedig jöhetnek a nagyobb, mutatósabb darabok. 
  7. Mindig a testalkatodnak megfelelő ruhadarabokat/mintákat válassz. Ha alacsony vagy a nagy, színes pöttyök optikailag össze fognak nyomni. Ha valamely testrészedet erősíteni szeretnéd, akkor érdemes oda helyezni a nagyobb, színesebb pöttyöket, míg a tested erőteljesebb részére érdemes inkább egyszínű ruhadarabot választani. Így egyensúlyba kerülnek a mintás-nem mintás felületek.
  8. Ha nem akarod túl nagy felületen hordani a pöttyöket, keress kiegészítőket. Válassz egy szép hajpántot, övet, sálat, esetleg cipőt. Hidd el, egy pöttyös kiegészítő is remekül fel tudja dobni a ruházatodat.
  9. Mindig figyelj arra, hogy mi az, amiben jól érzed magad. Ha úgy érzed, hogy az adott pöttyös minta nem a te stílusod, nem áll jól rajtad, akkor keress olyat, amiben jól érzed magad. Ne félj kísérletezni, találd meg számodra a legmegfelelőbb darabokat. Ne feledd, az öltözködés arról szól, hogy Te jól és magabiztosan érezd magad a ruháidban és ez látszódjon is rajtad. 

Ha úgy érzed, hogy elakadtál és segítségre van szükséged, akkor keress bátran ITT és megtaláljuk a számodra legelőnyösebb virágmintákat. 

Oszd meg, ha tetszett!

Ezek is érdekelhetnek