kapszula gardrob

Téli kapszula gardrób kialakítása

A kapszula ruhatár rendkívül praktikus, hiszen egy jól összeállított gardróbbal a reggeli öltözködés hosszúra nyúló perceit minimalizálhatod, elkerülve ezzel a stresszt és a „nincs egy göncöm se, amit felvegyek” érzést. Egy jól átgondolt, rendszerezett ruhatárat legalább 15-20 féle módon lehet egymással variálni, mindemellett a kapszula gardrób egy fenntarthatóbb öltözködés felé is tereli az életedet. A lényeg, hogy egyszerű, de minőségi darabokat válassz, hiszen ezek jól kombinálhatók lesznek a későbbiekben egymással.

Nézzük, hogy milyen darabok lehetnek a téli kapszula gardrób alapjai:

kapszula gardrob
@cannelle.olga via Twenty20

1. Vékony póló/trikó

A most rendkívül divatos mintás, feliratos darabok helyett válaszd az egyszerű fehér, fekete, kék, testszínű darabokat, hiszen ezek fogják adni az öltözködésed alapját. Az ilyen pólók, trikók remekül rétegezhetők, a kevésbé fázósak viselhetik szimplán blézerrel, vagy kardigánnal, a fázósabbak pedig felkaphatják a garbó alá.

kapszula gardrób fehér póló

2. Hosszú ujjú garbó

Ez egy igazi adu ász darab, hiszen viselhető önmagában is, de hordható blézer, kardigán, vastagabb kötött pulcsi, vastag ruha alatt is. Próbálj a színtípusod szerinti színeket választani, hiszen a garbó nyaka már az arcod közelében helyezkedik el és az összhatás akkor lesz a tökéletes, ha a színtípusodnak megfelelő garbó van rajtad (tél típusnak: fekete, nyár típusnak: szürke, ősz típusnak: barna, tavasz típusnak: bézs. Minden színtípus bátran választhatja a navy blue-t).

3. Fehér ing

Remekül kombinálható darab, hiszen hivatalos megjelenésre felveheted egy szövetnadrággal, szoknyával, lazább napokon pedig kombinálható farmerral. Blézerrel hordva mindkét alkalomra megállja a helyét, de felkaphatsz fölé egy kardigánt, vagy egy vastagabb pulcsit is. Tél típusúak viseljék a ropogós fehéret, nyár típusúak a tört fehéret, tavasz és ősz típusúak pedig a tojáshéj színt.

fehér ing kapszula gardrób

4. Blézer

Egy színben és fazonjában jól megválasztott blézer az előző pontokban leírt összes felső ruházattal remekül kombinálható. A blézer ezen túl remek választás a hétköznapi, a munkahelyi és a hétvégi öltözék részeként is.

5. Navy blue pulcsi

Ez a szín igazi jolly joker darab, hiszen remekül áll az összes színtípusnak. Legyen hideg, vagy meleg a bőröd árnyalata a navy blue akkor is remekül fog rajta mutatni. Hatásosan kombinálható a fehér blúzzal, a hosszú ujjú garbóval. Mindemellett hétköznapra abszolút hordható farmerral, hivatalos alkalmakra szövetnadrággal.

6. Szövetnadrág

Egy színében, szabásában, mintájában jól megválasztott szövetnadrág alapdarabja a téli kapszula gardróbnak, hiszen sok helyen az irodai viselet meghatározó része. Elegánsan mutat egy magas sarkúval, kissé sportosabbnak hat lapos cipővel.

7. Szoknya

Télen sem kell lemondanod a szoknyákról, sőt vannak olyan emberek, akik jobban szeretnek télen szoknyát hordani, mint nyáron. Fontos, hogy megtaláld az alkatodhoz legjobban passzolót, kombináld egyszerű harisnyával és máris a kapszula gardróbod alapja lesz.

8. Farmer

A navy blue pulcsi mellett a farmer lehet a másik jolly joker darab a szekrényedben. A farmer vásárlásra érdemes sok időt, energiát fordítani, hiszen nem olcsó, cserébe sokáig, sok helyen, alkalommal viselhető ruhadarab. Ne a szaggatott, szegecses darabokat válaszd, hanem a klasszikus darabokat. Ha nem előnyös számodra a most divatos magas derekú szabás, akkor ne erőltesd, keress olyan boltokat, ahol normál, vagy alacsony derekúakat is árulnak. A legjobb, ha a farmert is navy blue színben választod, így biztosan mindennel kombinálható lesz a ruhatáradban.

farmer a kapszula gardróbhoz

Ha letisztult, időtálló kapszula gardróbot szeretnél, akkor törekedj arra, hogy ne a most divatos feliratos, szezonális mintákkal ellátott darabokat válaszd. Érdemes a nagyrészt klasszikus darabokat keresni. Válassz olyanokat, amelyek színe és szabása a színtípusodnak, testalkatodnak megfelelő, így ezek akár éveken át is hű társaid lehetnek a téli időszakban.

Ha mindezek után úgy érzed, hogy elakadtál a kapszula gardróbod kialakításában, vagy nem tudod, hogy milyen színű, szabásvonalú darabokat válassz, akkor keress bátran és együtt kialakítjuk a saját, személyre szóló kapszula gardróbodat.

Oszd meg, ha tetszett!

Ezek is érdekelhetnek