A színek ereje – kék

A kék a piros és a sárga mellett alapszín, a színkör bal oldalán helyezkedik el. A kéknek vannak világosabb-sötétebb, hidegebb-melegebb, élénkebb-tompább árnyalatai is, így minden színtípus megtalálja a számára legelőnyösebb árnyalatokat. 

A kék a béke, a remény, a bizalom a hűség színe is. A végtelen égboltot, a tenger, a víz nyugalmát árasztja magából. A kéket előszeretettel használják az üzleti életben is, bizonyos árnyalatai amolyan „business” színnek számítanak. A kék – az árnyalatától függően – lehet formális és hivatalos, alkalmi, de része a mindennapos, laza, casual öltözetnek is. 

A kék árnyalatai között megtaláljuk – többek között – az éjkéket, királykéket, babakéket, tengerészkéket, a tintakéket, az acélkéket, a tengerkéket, a jégkéket, a kobaltkéket, a pávakéket, a farmerkéket, a türkizt, stb. A rengeteg árnyalatából kifolyólag gyakorlatilag bárki, bármilyen eseményre szabadon viselheti. 

A navy (tengerész) kék blézerek, zakók, élére vasalt nadrágok, ceruzaszoknyák a hivatalos megjelenés örök és elfogadott darabjai. Ha a kéket fehér blúzzal párosítjuk, akkor abszolút iroda kompatibilissé tehetjük azt. Ha egy garbót, vagy egy pólót választunk hozzá, a megjelenésünk lazább, kevésbé üzleties lesz. 

Ha kék ruhát választunk, az teljes mértékben megállja a helyét minden évszakban. Tavasszal és nyáron inkább a világosabb árnyalatok, különböző mintákkal, pöttyökkel, virágokkal kombinálva, kiegészítve egy fehér tornacipővel, vagy egy szandállal tökéletes megjelenést biztosítanak a városnézéshez, esti vacsorához, stb. Ősszel és télen inkább a sötétebb árnyalatok kerülhetnek előtérbe. 

Örök darab a kék-fehér, kék-piros, kék-fehér-piros csíkozás is, amely szintén inkább a melegebb tavasz-nyári időszakban kerül előtérbe. 

A kékek természetes kiegészítő színei a szürke, az ezüst, a nude, a rózsaszín, a fehér. Feltűnő lesz a zölddel, pirossal, sárgával, lilával.

A farmer ma már abszolút része az utcaképnek, stílusától, anyagából, koptatásától függően beilleszthető akár a hivatalos öltözetbe is. Egyaránt megállja a helyét egy fehér pólóval, egy piros garbóval, egy fehér inggel, de egy navykék blézerrel is. A farmer – alkalomtól függően – kombinálható papuccsal, tornacipővel, magassarkúval, csizmával, bakanccsal egyarát. 

Ha Te is kíváncsi vagy arra, hogy a sok kék árnyalat közül melyik számodra a legelőnyösebb, akkor keress bátran itt és egy kendős színteszteléssel kiderítjük.

Oszd meg, ha tetszett!

Ezek is érdekelhetnek