gardróbrendezés stílustanácsadóval

Őszi kapszula gardrób kialakítása

Most, hogy lassan leköszön a nyár, ideje elgondolkodni azon, hogy mit is szeretnénk hordani az elkövetkezendő hónapokban. Ha már régóta tervezted a kapszula gardrób kialakítását, de még nem szántad rá magad, akkor itt az idő, hogy beszerezz pár darabot az őszi ruhatáradhoz.

A kapszula gardrób lényege, hogy egy jól összeállított, egymással jól variálható ruhatárat hozol létre, amellyel minimalizálod a reggeli készülődés stresszes perceit és sokkal átláthatóbbá, fenntarthatóbbá tudod tenni a ruhatáradat.

Mint minden ruhánál, a kapszula gardrób kialakításánál is fontos, hogy a darabok a színtípusodnak és testalkatodnak megfelelőek legyenek, hiszen így tudod a legszebb hatást elérni a végén.

Nézzük, hogy milyen darabok szerepelhetnek az őszi kapszulában:

  1. Fehér ing

Csakúgy, mint a téli kapszulában, az ősziben is elengedhetetlen a fehér ing. Egyszerű szabású, díszítés nélküli, letisztult fazon. Remekül kombinálható szoknyával, nadrággal, blézerrel és farmerkabáttal is. Fontos, hogy a színtípusodnak megfelelő fehér árnyalatot válaszd.

  • Farmerkabát/bőrkabát

Kinek melyik tetszik jobban. Mindkét darab remekül kombinálható, réteges öltözködéshez használható, hiszen nyugodtan fel lehet kapni a fehér ing/pulcsi kombóra. Farmerkabát esetén fontos, hogy ne a koptatott, szegecselt, szaggatott darabokat válaszd, hanem az időtálló, sötétkék, navy blue, klasszikus szabásút. A bőrkabát se legyen szegecses, motoros jellegű, itt is a klasszikus vonalat részesítsd előnyben.

  • Trench coat

Ha klasszikus őszi kabát, akkor trench coat. Tudjátok, a ballonkabát, de nem az a Colombo féle. Ma már gyakorlatilag minden színben, többféle fazonnal, gombolással, övvel kapható. Fontos, hogy mindenképp a színtípusodnak megfelelő darabot válaszd, hiszen a gallérja az arcod mellett helyezkedik el közvetlenül.

  • Sötétkék vagy fekete nadrág

Jó szabású, a testalkatod előnyeit kiemelő darabot keress. Tény, hogy most nagyon hódít a magas derék, de sajnos ez a szabású nadrág nem mindenkinek előnyös. Az sem mindegy, hogy a zsebek hol helyezkednek el, mekkorák, egyáltalán vannak-e a nadrágon. Ha megtalálod a tutit, akkor remekül lehet kombinálni a fenti darabokkal.

  • Blézer

Remekül variálható, réteges öltözködéshez kitűnően használható. Amíg nincs olyan hideg, addig kiskabátként is megállja a helyét. Itt is fontos, hogy a színe a színtípusodnak, a szabása, pedig az alkatodnak megfelelő legyen.

  • Chelsea boots

Egyszerű, bebújós, egész napos rohangálást is kibíró darab. Sportosabb és üzletiesebb megjelenésben is megállja a helyét. Nadrággal, szoknyával is jól kombinálható.

  • „A” vonalú szoknya

Gyakorlatilag az összes testalkatnak előnyösen áll, csak az a fontos, hogy megtaláld a megfelelő hosszúságot, amelyben kényelmesen érzed magad és a lábaidnak is a legelőnyösebb.

A végén pedig ne felejtkezzünk el a kiegészítőkről sem, hiszen így lesz teljes az összkép: táska, öv, sál, ékszerek.

Mindig válaszd a jobb minőségű, időtálló darabokat, hiszen ezek lesznek azok, amelyek akár éveken át is elkísérhetnek téged. Valamint nem győzöm hangsúlyozni, hogy mindig olyan darabokat keress, amelyek a színtípusodnak, alkatodnak a legmegfelelőbbek.

Ha szeretnél Te is kialakítani egy őszi kapszula gardróbot, akkor keress bátran és együtt kialakítjuk a saját, személyre szóló kapszula gardróbodat.

Oszd meg, ha tetszett!

Ezek is érdekelhetnek